Indonésie : Spojené státy, Čína a rovnováha moci v jihovýchodní Asii - Novotný, Daniel, 1973- (2005)
Ještě v polovině 90. let 20. stol. považovala Indonésie Čínu za hlavní hrozbu své národní bezpečnosti a USA pokládala za nezbytnou protiváhu vlivu Pekingu v regionu. Na počátku 21. století je však situace dramaticky odlišná.
Keywords: politika; mezinárodní vztahy; volby; politics; international relations; elections; Indonésie; Čína; Spojené státy americké; Indonesia; China