Teorie radikální politické praxe - Fafejta, Martin, 1968- (2005)
Článek informuje o myšlenkách obsažených v knize P. Barši a O. Císaře "Levice v postrevoluční době. Občanská společnost a nová sociální hnutí v radikální politické teorii 20. století." (Brno, CDK 2004). Publikace se zabývá vývojem levicového myšlení ve 20. a počátkem 21. století. Autoři nás seznamují s revizí a inovací marxismu, s teorií strukturalismu a poststrukturalismu.
Keywords: politologie; marxismus; strukturalismus; poststrukturalismus; sociální hnutí; antiglobalizační hnutí; občanská společnost; political science; Marxism; structuralism; poststructuralism; social movements; anti-globalization movement; civil society