Hnutí za samosprávnou demokracii : Společnost pro Moravu a Slezsko v počátcích formování českého stranického systému - Springerová, Pavlína, 1977-
Stať se týká období od prosince 1989 do května 1991, kdy zemřela nejvýznamnější osobnost HSD-SMS Boleslav Bárta. Cílem práce je podat přehledný obraz o celkovém působení, myšlenkovém zaměření a výrazných aktivitách HSD-SMS v době Bártova předsednictví. Dále se zaměřuje na hledání příčin počátečního úspěchu a následného úpadku hnutí.