"Východní" vs. "západní" koncept nacionalismu : případ Bosny a Hercegoviny - Prtina, Srdjan, 1981-
První část práce se soustředí na vysvětlení termínu nacionalismu jako takového a následně na definici obou jeho konceptů ("východní" a "západní"). Druhá část pak na problematiku střetu obou konceptů v Bosně a Hercegovině. Práce je zaměřena především na dva faktory, které ovlivnily rozdělení bosenské společnosti na etnickém principu: historie etnického rozdělení a charakteristiky vzájemného odlišení jednotlivých etnik, a dále krize komunistického systému v SFRJ a zneužití etnické heterogennosti politickými špičkami k prosazení etnického nacionalismu jako náhrady pro krachující komunistický systém.