Zbavení a omezení způsobilosti k právním úkonům - Lužná, Romana (2005)
Článek uvádí důvody, pro které může být osoba zbavena způsobilosti k právním úkonům anebo může mít omezenou způsobilost k právním úkonům. Dále uvádí postup při řízení o způsobilosti k právním úkonům. Zabývá se úkolem soudního znalce a dále tím, jak se určuje rozsah omezení způsobilosti k právním úkonům.
Keywords: právo; právní úkony