Hodnotový řetězec v praxi - Tomek, Gustav, 1935-2017; Vávrová, Věra, 1955- (2005)
Ekonomické postavení firmy a její cíle vyžadují, aby tvorba užitku pro zákazníka byla současně provázená získáním konkurenční výhody na trhu. Jedině tak může podnik na trhu úspěšně obstát a nadále rozvíjet své podnikatelské aktivity. Jak je podnik na tvorbu konkurenční výhody připraven a jak jí skutečně dosahuje, můžeme poznat jedině důkladnou analýzou jednotlivých činností podnikem prováděných, jíž se zabývá uvedený článek.
Keywords: ekonomie; podniky; konkurenceschopnost