Geopolitický význam Indického oceánu v minulosti a dnes - Romancov, Michael, 1969-
Článek se zabývá významem Indického oceánu pro geopolitickou sféru. Autor připomíná některé politické a válečné události, při kterých tento oceán sehrál strategickou roli.