Židé a muslimové: nesnadné soužití : (od Proroka Muhammada po Osmanskou říši) - Pojar, Miloš, 1940-2012
Článek je zaměřen na vztah Židů a muslimů. Sleduje vývoj tohoto soužití od samých počátků po osmanské období. Konkrétně se věnuje oblasti Blízkého východu, kde je v dnešní době tento kontrast nejvíce patrný.