Pracovní podmínky mladistvých - Lužná, Romana
Článek se týká pracovních podmínek zaměstnanců od 15 do 18 let. Podle článku 29 Listiny základních práv a svobod mají mladiství zaměstnanci právo na: zvýšenou ochranu zdraví při práci, zvláštní pracovní podmínky, zvláštní ochranu v pracovních vztazích, pomoc při přípravě k povolání. Příspěvek podrobněji rozvádí tyto aspekty a věnuje se mj. např. zákazem některých prací mladistvým, otázce hmotné odpovědnosti, spolupráci zaměstavatelů se zákonnými zástupci mladistvých apod.