Nový školský zákon (dokončení) - Bayerová, Monika, 1968-
Příspěvek je dokončením článku z čísla 2/2005. Zabývá se délkou povinné školní docházky, možností odkladu povinné školní docházky. Dále upozorňuje na změny v rámci středního vzdělávání. V rámci vyššího odborného vzdělávání informuje o organizaci studia na vyšší odborné škole, o uznávání zahraničního vzdělání, o otázkách základního uměleckého vzdělávání, jazykového vzdělávání a zájmového vzdělávání. Dále se zabývá úplatami za vzdělávání a školské služby, pravomocemi ředitele školy a dalším otázkám.