Iniciativy české zahraniční politiky ke stavu lidských práv na Kubě (II.) - Pštross, Tomáš, 1946-
Tento článek navazuje na stejnojmenný článek z Mezinárodní politiky č.5/2004. Autor v této stati shrnuje východiska, na kterých byla postavena kritika stavu lidských práv na Kubě. Hodnotí také aktivity na půdě komise OSN pro lidská práva a shrnuje obecné závěry, vyplývající ze zpolitizování tohoto orgánu.