Politický paternalismus ve střední a východní Evropě - Šimov, Jaroslav, 1973-
Autor článku přináší úvahu o paternalismu některých politických stran. Zabývá se příčinami tohoto jevu a vše dává do souvislostí se členstvím některých států v Evropské unii.