Imigrace, otázka složitá - Sitek, Pavel, 1979- (2005)
Článek se zabývá životem imigrantů na předměstích ve Francii. Snaží se přiblížit problémy spojené se životem v okrajových částech větších francouzských měst s úmyslem vysvětlit úzké spojení nacionalismu, rasismu a diskriminace. Zároveň se snaží zjistit, v jaké míře je uplatňována idea rovnosti.
Keywords: politika; mezinárodní vztahy; migrace obyvatelstva; imigranti; politics; international relations; migration; immigrants; Francie; France