Zvláštní případ zvláštní provincie Aceh - Zbořil, Zdeněk, 1938- (2005)
Článek se věnuje historii provincie Aceh, nejhůře postižené přírodní katastrofou (tsunami) na konci r. 2004, od středověku až po současnost. Přitom vysvětluje některá specifika této oblasti.
Keywords: politika; mezinárodní vztahy; dějiny; přírodní katastrofy; Sumatra (Velké Sundy : ostrov)