Iniciativy české zahraniční politiky ke stavu lidských práv na Kubě - Pštross, Tomáš, 1946- (2004)
Autor v této stati shrnuje východiska, na kterých byla postavena kritika stavu lidských práv na Kubě. Hodnotí také aktivity na půdě komise OSN pro lidská práva a shrnuje obecné závěry, vyplývající ze zpolitizování tohoto orgánu.
Keywords: zahraniční politika; lidská práva; Kuba; Česko; Cuba; Czechia