Organizovaný zločin v postkomunistických zemích střední Evropy : podobné problémy při budování bezpečnosti, podobné závazky po vstupu do EU - Nožina, Miroslav, 1962-
Článek analyzuje trendy ve vývoji organizované kriminality, legislativy a bezpečnostní politiky v postkomunistických zemích střední Evropy. Vstup těchto zemí do EU přinesl nové nároky na tvorbu a prosazování společné evropské bezpečnostní politiky.