Evropa: neviditelná velmoc aneb politika odložená na neurčito - Bystřický, Jiří, 1955-2015
Autor článku rozebírá úlohu Evropy jako velmoci v rámci mezinárodních vztahů. Zabývá se také otázkou, zda je možné pohlížet na Evropu stejně jako na kteroukoli jinou mezinárodněpolitickou entitu.