Liberalismus a velké teorie mezinárodních vztahů - Karlas, Jan, 1978-
Autor se ve své stati zaobírá vývojem oboru teorie mezinárodních vztahů a dalšími dvěma velkými teoriemi, které čerpají z liberalismu jako z jednoho ze základních teoretických přístupů v tomto oboru.