Saúdská Arábie: Oprávnění vládnout - Černoch, Filip, 1981- (2005)
Článek se věnuje Saúdské Arábii, která je kmenově-monarchistickým státem a veškerou výkonnou moc kontroluje rodina Saúdů. Současná politická situace a narůstající opozice je však tlakem, který oslabuje pozici vládnoucí rodiny v zemi.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: 20.-21. století; politika; politics; politics and government; Saúdská Arábie -- politika a vláda; Saudi Arabia