Lisabonská strategie: rámec, stav, vyhlídky - Urban, Luděk, 1927-2013
Článek se věnuje "lisabonské strategii", která byla přijata v r. 2000 s desetiletým horizontem a reagovala na vážné slabiny v ekonomické výkonnosti a konkurenceschopnosti zemí EU. S pohledem zpět autor hodností, jak se dařilo cíle lisabonské strategie plnit.