OSN a Blízký východ - Čejka, Marek, 1975-
Článek shrnuje a komentuje konkrétní výsledky téměř šedesátiletého působení OSN na Blízkém východě. OSN se prosadila v menších monitorovacích akcích či humanitárních misích, v zabezpečení zdejšího míru však zklamala.