Japonsko nabírá dech - Fürst, Rudolf, 1958- (2005)
Článek je věnován Japonsku, jež jako první země v Asii dokázalo s využitím západních civilizačních vymožeností samo sebe reformovat a stát se moderní velmocí. Nyní však mezinárodní postavení Japonska zaostalo za jeho ambicemi.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: Organizace spojených národů. -- Rada bezpečnosti; 20.-21. století; mezinárodní instituce a organizace; nacionalismus -- Japonsko; politika; international institutions and organizations; nationalism; foreign relations; Japonsko -- zahraniční vztahy; Japan