Japonsko nabírá dech - Fürst, Rudolf, 1958-
Článek je věnován Japonsku, jež jako první země v Asii dokázalo s využitím západních civilizačních vymožeností samo sebe reformovat a stát se moderní velmocí. Nyní však mezinárodní postavení Japonska zaostalo za jeho ambicemi.