Dovolená na zotavenou - Chládková, Alena (2005)
Příspěvek se zabývá předpisy týkajícími se dovolené na zotavenou, a to z těchto aspektů: právní úprava, délka dovolené, druhy dovolené (zde jsou podrobněji rozvedeny předpisy týkající se poměrné části dovolené za kalendářní rok, krácení dovolené, dodatkové dovolené, další dovolené), čerpání dovolené. Článek doprovázejí konkrétní příklady a tabulka pro výpočet poměrné části dovolené.
Keywords: pracovní právo; dovolená na zotavenou; labor laws and legislation; employee vacations