Terorismus a chybná poučení prezidenta Putina : centralizace doma a tvrdost v (blízkém) zahraničí - Kratochvíl, Petr, 1975-
Znamenal teroristický útok v Beslanu v září 2004 začátek nové etapy v ruské zahraniční politice? Není pochyb, že vlna terorismu v posledních měsících výrazně ovlivní ruskou domácí i zahraniční politiku; nelze však očekávat, že by Rusko zásadně přehodnotilo svůj boj proti terorismu, nebo dokonce svou politiku v Čečensku.