Mezinárodní otázky ochrany životního prostředí - Hlaváček, Jiří, 1956-
Počátkem 60. let 20. st. se do popředí zájmů jednotlivých států dostala ochrana životního prostředí jako výzva pro moderní společnost a pro její přežití.