Mezinárodní dluh - Tožička, Tomáš, 1966-
Astronomické dluhy některých rozvojových států ohrožují samu existenci těchto států. Dluhy znemožňují ekonomický rozvoj a omezují přístup obyvatel ke vzdělání a základním životním potřebám. Malé příjmy těchto států sotva stačí na splácení úroků.