Problém zahraniční zadluženosti ve světové ekonomice a politice - Fárek, Jiří, 1937- (2004)
Od 70. let 20 st. se k nejdůležitějším otázkám světového hospodářství a mezinárodních vztahů řadí problém vnějších dluhů. Stoupající zadluženost ohrožuje stabilitu platebního systému a komplikuje rozvoj mezinárodní ekonomické spolupráce.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: mezinárodní vztahy -- stol. 20./21.; světová ekonomika -- stol. 20./21.; zahraniční dluhy -- stol. 20./21.