Uzavření manželství v cizině - Macháčková, Lenka
Příspěvek se zabývá různými způsoby uzavření manželství v cizině a jejich právními specifiky. Vysvětluje podmínky právní způsobilosti k uzavření manželství, dále se věnuje různým formám sňatku (sňatek civilní a církevní) a právním aspektům sňatků v ohrožení života.