Specifika trestní odpovědnosti mladistvých v zahraničí - Chromý, Jakub
Příspěvek se zabývá výkladem právních úprav některých zahraničních států (USA, Anglie a Wales, Austrálie) v oblasti trestání mladistvých. Uvádí věkovou hranici trestní odpovědnosti, různé odlišné formy soudu (soud mládeže v USA), vysvětluje termín "probace", uvádí různé druhy sankcí.