Barrosova "Lisabonská" komise: nová struktura, nový směr? - Kuchyňková, Petra, 1979-
Článek se zabývá novou evropskou komisí pod vedením bývalého portugalského premiéra Barrosy. Tato komise jako první byla sestavena dle principu 1 země = 1 komisař. Komise je od počátku provázena pověstí vyjímečnosti.