Dítě je neoddělitelná součást rodiny - Šabatová, Anna, 1951-; Šlesingerová, Kateřina (2004)
Článek je rozhovorem s Annou Šabatovou, zástupkyní veřejného ochránce práv. Hovoří o své činnosti v oblasti sociálně-právní ochrany dětí a vyjadřuje názor, že je lepší snažit se ozdravit vztah dítěte s primární rodinou, než umísťovat je v dětském domově. Dále vyzedvihuje pěstounskou péči, která u nás nemá zatím tak důležité místo, jaké si zaslouží.
Keywords: sociální péče; náhradní rodinná péče; social care; foster home care