Proevropský pravičák : může pravicový politik zastávat proevropské postoje? - Tošovský, Michal, 1951-2005 (2004)
Autor se pozastavuje nad heslem "proevropská pravicová alternativa", které se objevilo v evropských volbách. Pokouší se o rozebrání tohoto zajímavého slovního spojení a zjistit zda odpovědi na otázky, skryté v tomto sousloví, mohou pomoci při formulování české pravicové politiky vůči EU.
Keywords: Evropská unie; politické strany; pravice; evropská integrace; political parties; right (political science); European integration