Občanská demokratická strana jako hlavní "dědic" OF a "agens" stranického systému ČR (1991-1998) - Pšeja, Pavel, 1970-
Článek chce ukázat, že ODS je nejen formálním pokračovatelem Občanského fóra, ale také pokračovatelem politiky která měla v rámci OF nejvýraznější podporu. Zároveň rozebírá některé aspekty vývoje ODS a vysvětluje logiku jejího vývoje a naznačuje podstatu některých problémů, s nimiž se tato strana potýkala.