Politický systém druhé polské republiky (1918-1939) - Kubát, Michal, 1975- (2004)
Meziválečné období v Polsku bylo charakterizováno nestabilitou celého politického systému. Demokracie byla slabá a byla poražena v roce 1926. Autoritativní (nikoli však totalitní) politický systém přetrval až do obsazení Polska německými a sovětskými vojsky v r. 1939. Článek klade otázky, proč nebyla demokracie v Polsku úspěšná a proč Polsko přijalo autoritativní režim.
Keywords: 1918-1939; politologie; demokracie; autoritativní režimy; political science; democracy; authoritarian regimes; Polsko; Poland