Civilněprávní postih domácího násilí : utopie, nebo efektivní budoucí právní úprava? - Králíčková, Zdeňka, 1968-
V oblasti domácího násilí nestačí pouze vytváření prostoru pro kriminalizaci pachatelů, je nutné přijetí norem pro řešení osobní, majetkové a bytové situace členů rodiny nebo společné domácnosti násilníka. Autorka popisuje současný stav a navrhuje konkrétní hmotněprávní ustanovení proti domácímu násilí. Článek obsahuje i exkurz do slovenské právní úpravy.