Ozbrojené síly Evropské unie v mírových misích - Závěšický, Jan, 1982- (2004)
V úvodu se článek zabývá budovanými Evropskými silami rychlé reakce a podobnými silami Severoatlantické aliance. Stěžejní část článku se zaměřuje na problematiku vojenských i civilních evropských mírových misí.
Keywords: Evropská unie; vojenství; mírové operace; bezpečnostní politika; politika; military science; peace-making operations; security policy; politics