Západní Sahara - příběh nekonečného referenda - Beránek, Ondřej, 1980- (2004)
Západní Sahara je dějištěm nejdelší africké postkoloniální války. Ani jedna strana konfliktu -Maroko a Saharská arabská demokratická republika nehodlají ustoupit ani o krok. Článek přibližuje historii tohoto území.
Keywords: politika; postkolonialismus; mezinárodní spory; mezinárodní vztahy; Afrika západní; Sahara (poušť)