Studium v zemích EU - stejné šance, ale za kolik? - Gola, Petr, 1978- (2004)
Tématem článku jsou možnosti studia v zemích Evropské unie. Autor si všímá zdravotního pojištění českých studentů studujících v Evropské unii, přijímacích zkoušek na vysokou školu a evropské snahy o harmonizaci vzdělání, přibližuje program ERASMUS a možnosti výměnných pobytů a uvádí informace o školném a o vysokých školách v některých zemích EU.
Keywords: zahraniční studium; vzdělávání; vysoké školy; foreign study; education; universities and colleges; země Evropské unie; European Union countries