Nad zákonem o soudnictví ve věcech mládeže z pohledu praxe - Kovářová, Daniela, 1964- (2004)
Autorka se zaměřuje na zákon č. 218/2003 Sb., o odpovědnosti mládeže za protiprávní činy a o soudnictví ve věcech mládeže a o změně některých zákonů (zákon o soudnictví ve věcech mládeže), který nabyl účinnosti 1. 1. 2004. Uvádí základní hodnocení zákona a praktická doporučení - pozitivní i negativní a soustředí se na výklad základních bodů zákona.
Keywords: soudnictví ve věcech mládeže; trestní odpovědnost mladistvých; trestání; administration of juvenile justice; criminal liability of juveniles; punishment; Česko; Czechia