Nová právní úprava trestního postihu domácího násilí - Mašek, Daniel
Tématem článku je právní úprava trestního postihu domácího násilí, kterou s účinností od 1. června 2004 provádí zákon č. 91/2004 Sb. Ustanovení § 215a do našeho právního řádu zakotvilo nový trestný čin "týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě".