Znovuzrození multipolarity - Kratochvíl, Petr, 1975-
Autor vyzdvihuje roli správně interpretace minulosti. Zamýšlí se nad dalším vývojem světového dění, především nad americkou pozicí ve světě, přesvědčením o poměrně dlouhém trvání amerického unipolárního období a vznikem multipolárního systému.