Změna příjmení dítěte - Pulzová, Eva
Případ z praxe se stal podkladem pro vysvětlení problému žádosti o změnu příjmění dítěte, když otec neprojevuje po rozvodu o dítě zájem. Autorka článku upozorňuje, že soud nemá pravomoc rozhodovat o změně příjmení, rozhoduje pouze o oprávnění jednoho z rodičů podat žádost o změnu příjmení a zvažuje, zda existují vážné důvody pro udělení souhlasu ke změně. Vždy je však nutný souhlas bývalého manžela - otce dětí.