Zásada nenávratnosti spotřebovaného výživného - Lužná, Romana
Autorka upozorňuje na jednu z projevů zvýšené ochrany nezletilých dětí a to je zásada nenávratnosti spotřebovaného výživného. Stane-li se, že rodič přispěl do vydání rozhodnutí na výživné částkou vyšší než je soudem určené výživné, vzniklý přeplatek nelze ani vrátit ani započítat na běžné výživné.