Zásada jednomyslnosti stálých členů Rady bezpečnosti (tzv. právo veta) : konstanta i pro 21. století - Potočný, Miroslav, 1925-2001
Článek se zamýšlí nad zásadou jednomyslnosti stálých členů Rady bezpečnosti, která má své místo i v soudobém globálním světě jako jediná mezinárodněprávní záruka, že nedojde ke světové válce.