Zahraniční politika České republiky : možnosti středně velkého státu - Kavan, Jan, 1946-
Projev ministra zahraničních věcí ČR Jana Kavana v Senátu PČR, který přednesl ve Valdštejnském paláci 27. listopadu 2001. Ministr si ve svém projevu všiml některých otázek koncepce zahraniční politiky ČR, kterou vláda schválila v únoru 1999. Věnoval se především působení ČR v NATO a připravovanému přistoupení ČR k Evropské unii.