Za růstem zahraničních investic v ČR stojí také kvalitní mezinárodněprávní úprava - Lukášek, Libor, 1973-
Autor čtenáře seznamuje s příznivým stavem zahraničních investic plynoucích do České republiky. Objem zahraničních investic v roce 2000 výrazně přesáhl rekord roku předchozího. Tento kladný jev způsobuje mimo jiné kvalitní mezinárodněprávní úprava.