Vztahy s Ruskem : časovaná bomba, nebo naděje pro budoucnost? - Soukup, Ondřej, 1971-
Článek se zaměřuje na tři okruhy problémů, které jsou určující pro vztahy pobaltských států s Ruskou federací. Jde o velikost a postavení ruskojazyčných menšin, existence, či neexistence teritoriálních nároků a ruské námitky proti vstupu pobaltských států do NATO.