Vztahy mezi prarodiči a vnuky - Králíčková, Zdeňka, 1968-
Cílem článku je seznámení s právní úpravou vztahů mezi prarodiči a vnuky obsaženou v zákoně o rodině a ustanovení občanského zákoníku, která se tohoto vztahu přímo dotýkají. Jde především o vzájemnou vyživovací povinnost mezi prarodiči a vnuky, právo na přednostní svěření vnuka do náhradní výchovy, reprezentační právo v dědickém právu a právo na přechod nájmu bytu.