Vztahy mezi manželi - Králíčková, Zdeňka, 1968-
Vztahy mezi manželi jsou rodinněprávními vztahy, které vznikají přímo ze zákona již samotným uzavřením manželství a zanikají nejpozději s jeho zánikem. Autorka připomíná mravní postulát manželství, povinnost hradit náklady společné domácnosti, institut vyživovací povinnosti rodičů k dětem.